Traditionellt eller modernt larmföretag?

Att köpa ett larm är inte alltid så enkelt. Det är många saker som kan ingå och inte ingå. För den som inte har köpt eller ägt ett larm förut kan det vara svårt att veta exakt vad man ska leta efter. Något som allt fler får upp ögonen för är larm med smarta funktioner. Idag är det önskvärt hos många att man till exempel kan styra larmen genom sin smartphone. Vidare är det många som värdesätter mer moderna larm med olika funktioner väldigt högt.

Vissa företag sticker ut

Ett företag vi tittar på, som har profilerat sig som modernt, blir billigare på lång sikt än några av de allra största traditionella larmföretagen. Kostnaden efter fem år blir här endast ca 21 000 kronor, vilket kan jämföras med 27 000 kronor om ett annat, större företag väljs. Det här må inte vara den billigaste aktören på marknaden, men 300 000 anslutna larmkunder talar sitt tydliga språk. Många uppskattar smarta funktioner.

Grundpaketet skiljer sig inte särskilt mycket från konkurrenterna, förutom när det gäller en sak – Direct-enheten. Direct-enheten monteras någonstans på en vägg och fungerar som en högtalartelefon som larmföretagets operatörer kan koppla upp sig mot när ett larm utlöses.

Smarta funktioner

Något som gör att många väljer just det här företaget är deras många smarta funktioner. Till exempel finns en musdetektor och en vattenläckagedetektor. Därutöver finns smartplugs, alltså elbrytare, med vilka du kan styra ansluten elektronik med, på distans. Företaget har fått beröm i många tester för det här.

Fördelar

  • Användarvänlig app
  • Många smarta funktioner
  • Smidig och professionell installation

Nackdelar

  • En del recensenter tar upp priserna som en stor nackdel. Månadsavgiften för ett villapaket är på 399 kronor, medan Lägenhetspaketet ligger på 299. Startkostnaderna ligger på 4 990 respektive 7 990 kronor.

Det ska dock tilläggas att det här företaget har växt till att bli bland de största i Sverige med många nöjda kunder. Att betala ett lite högre pris bedömer vi nästan är nödvändigt om man vill ha ett bra och säkert larm med god support. Att man får vad man betalar för är en regel som även gäller vid köp av larm.