Cykelburet äventyr

Oavsett hur man väljer att spendera de varma dagarna sommaren bjuder på, är ett flertal överens om att man bör ta sig ut i det fria! Att vandra, cykla, segla eller paddla har blivit ett folknöje som hela tiden drar till sig allt fler utövare. När man står inför att boka semesteraktiviteter och sommarnöjen finns det viss utmaning i att välja rätt. Det kan kännas ovant att hänge sig åt en aktivitet som man tidigare inte utövat. Därför finns en rad färdiga paket för den som inte vill ge sig ut hals över huvud i det okända.

Cykelpaket

När man talar om cykelpaket är det fråga om ett skräddarsytt upplägg som undanröjer eventuella hinder längs vägen. Kort sagt är det en färdig rutt med körklara cyklar, ordnad övernattning, kost och fikapauser. Allt för att man som cyklist skall kunna fokusera på upplevelsen som helhet. Det finns ett flertal olika varianter för att alla skall kunna hitta någonting som passar. Kompisgänget med stor äventyrsvana och bra fysik väljer således en svårare etapp än barnfamiljen som vill slippa trafik, stress och kuperad terräng.

Om man har cyklat mycket kan vissa av dessa paket framstå som enkla. Dock finns långa sträckor för den som verkligen vill trampa ordentligt! För den som inte har någon större erfarenhet av denna träningsform, kan det vara bra att ge sig ut på cykeln några varv innan avfärd. Det är naturligtvis också möjligt att anpassa paket för att man skall få en behaglig upplevelse.

Allt inkluderat

Om det är någonting som drar ut på tiden när man är iväg på expedition, är det att slå läger och att finna mat. I och med att dessa utmaningar redan tagits om hand, finns det åtskillig tid att ägna åt varandra, upplevelser, glass eller bad. Detta är en äventyrsform som blivit allt mer efterfrågad och utbudet ligger inte efter. Varje år tillkommer nya rutter för den som är intresserad av att få motion även under soliga kvällar och lediga dagar. Solbränna och bättre fysik är en bonus.